ОСТАННІ НОВИНИ

Чорноморський флот ховається від атак ЗСУ за цивільними кораблями

Наталя Дуляба

|

Через українські атаки росіяни шукають для своїх військових кораблів безпечне місце в акваторії Чорного моря, тому почали ховати їх за цивільними суднами. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Ми спостерігаємо маневрування Чорноморського флоту, щоб знайти більш-менш безпечний район чи пункт базування для кораблів, бо в кримських бухтах їм уже не затишно і не спокійно», – сказала вона.

Так, росіяни виводять свої військові кораблі з-під Севастополя і Балаклави та ховають біля керченського мосту, прикриваючись там цивільними суднами. Це створює для Сил оборони певні труднощі, але як зауважила Наталія Гуменюк, наші військові вже мають певний досвід, адже «Оленєгорський горняк» уразили у зоні, яку росіяни вважали для себе безпечною.

«Те, що ворог продовжує прикривати свої військові судна цивільними кораблями, це його стала практика. Росіяни спеціально створюють район для огляду цивільних суден, щоб відчувати певну захищеність, переховуючи свій корабельно-катерний склад за цими суднами. Але всі їхні дії в акваторії Чорного моря перебувають під нашим контролем. І не може бути мови про їхню абсолютну безпеку», – наголосила речниця Сил оборони півдня.

Нагадаємо, 22 вересня українські військові вдарили по штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі. Про втрати ворога наразі інформації немає.

13 вересня, як відомо, Україна атакувала підводний човен «Ростов-на-Дону» та десантний корабель «Мінськ», які перебували в Севастополі на ремонті в сухих доках. Судна отримали ушкодження.

Вже 14 вересня українські військові вдарили й по двох патрульних кораблях Чорноморського флоту РФ типу Васілій Биков, які перебували у південно-західній частині Чорного моря. Судна теж зазнали пошкоджень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *