ОСТАННІ НОВИНИ

Підбитий морським дроном «Оленегорский горняк» не затонув

Андрій Котенський

|

Пошкоджений українським морським дроном десантний корабель «Оленегорский горняк» не затонув. Судно встигли відбуксувати для ремонту в док у порту Новоросійська.

Супутникове фото, що підтверджує цей факт, опублікувало Радіо Свобода. На ньому видно пошкоджений корабель, який стоїть у доку.

За даними Міністерства оборони Британії, через атаки українських дронів, шляхи військових постачань РФ у Чорному морі «опинились під загрозою». Україні вдалось знайти «слабку ланку».

Як зазначається у зведенні, 4 серпня російський нафтовий танкер SIG був атакований і виведений з ладу поблизу Керченської протоки, «мабуть, безпілотним надводним судном».

Це сталося через день після аналогічної атаки на десантний корабель «Оленьогірський гірник» і через два дні «після зірваної атаки на російські сторожові катери, коли вони, ймовірно, супроводжували російське судно Sparta IV».

За даними британської розвідки, «попри те, що SIG та Sparta IV ходять під цивільними прапорами, вони вже давно мають контракти на перевезення палива та військових вантажів між Росією та Сирією. З 28 лютого 2022 року російські військові кораблі не можуть пройти через Босфор, внаслідок чого російські збройні сили в Сирії та Середземному морі сильно залежать від SIG, Sparta IV та кількох інших цивільних суден».

«Атаки показують, що операції дронів стають все більш важливим компонентом сучасної морської війни і можуть бути спрямовані проти найслабших ланок морських шляхів постачання Росії», – зазначають у Міноборони Британії.

Як відомо, в ніч на 4 серпня 2023 року, під час атаки на військово-морську базу РФ в Новоросійську пошкодження зазнав один з десантних кораблів «Оленегорский горняк», хоча рашисти повідомляли, що атаку успішно відбили.

У ніч на 14 квітня 2022 року дві українські ракети «Нептун» влучили у крейсер «Москва», який є флагманом Чорноморського флоту росії. Виникла пожежа і ворожий корабель потонув. Вартість крейсера «Москва» оцінюють у 750 мільйонів доларів. Це є найдорожчою військовою втратою Росії у війні з Україною.

На фото “Москва”, що вже на дні моря.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *