ОСТАННІ НОВИНИ

У новому пакеті військової допомоги США Україні не буде ATACMS, – Reuters

Маркіян Рой

|

Новий пакет американської військової допомоги Україні вартістю 325 мільйонів доларів, як очікується, не міститиме далекобійних ракет ATACMS, про які останні місяці просить Київ для ураження російських цілей у глибокому тилу. Про це з посиланням на неназваного американського посадовця повідомило агентство Reuters, пише Європейська правда.

Співрозмовник Reuters розповів, що пакет допомоги міститиме другий транш 155-мм касетних боєприпасів й додаткові озброєння для української протиповітряної оборони, зокрема ЗРК Avenger.

Також у пакеті передбачені протитанкові засоби TOW і AT4, снаряди для реактивних систем залпового вогню HIMARS і протитанкові комплекси Javelin. Водночас він ще допрацьовується і може змінитися.

Як повідомляв Львівський портал, про далекобійні ракети ATACMS Київ уже тривалий час говорить американським партнерам. Сам президент США Джо Байден каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Втім зараз Володимир Зеленський сподівається, що Україна зможе отримати від США ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Із далекобійних ракет, як відомо, Україна наразі має Storm Shadow, які летять на 250 км. Їх Велика Британія поставила цьогоріч у травні.

Президент України Володимир Зеленський сподівається переконати американського колегу Джо Байдена найближчим часом схвалити рішення про передачу українським військовим далекобійних систем ATACMS, щоб вони отримали їх вже цієї осені.

Зараз також ідуть розмови про німецькі Taurus, але нещодавно у Бундестазі заявили, що єдиний, хто блокує цей процес, – канцлер Олаф Шольц.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *