ОСТАННІ НОВИНИ

У Бундестазі заявили, що єдиний, хто блокує поставку Taurus Україні – це Шольц

Ольга Денисяка

|

Канцлер Німеччини Олаф Шольц — єдиний у коаліції Бундестагу, хто блокує постачання Україні Taurus — німецько-шведських авіаційних крилатих ракет класу «повітря-поверхня» великої дальності. Про це повідомила очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, передає hromadske.

«”Наразі” він не хоче поставляти Taurus. Але «наразі» в Україні продовжують гинути люди. Канцлере Шольц, в ім’я Бога. Він один блокує це рішення всередині коаліції. Це безвідповідально», — наголосила вона.

Ця авіаційна дозвукова крилата ракета призначена для високоточного ураження цілей на дальності до 500 км. Німеччина на початку 2000-х років замовила 600 ракет Taurus для своїх повітряних сил. Однак, за даними німецьких ЗМІ, Бундесвер наразі має лише 150 боєготових Taurus.

Як пише «Мілітарний», крилаті ракети Taurus спільно з франко-британськими Storm Shadow, які вже застосовує Україна, дозволять завдавати ударів по російській військовій інфраструктурі на окупованій території на далеких відстанях.

Україна продовжує тиснути на уряд Німеччини щодо постачання ракет. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що вони потрібні Україні, аби врятувати більше життів українських військових і мирних жителів і прискорити звільнення територій.

За словами Кулеби, цією зброєю Україна могла б дістати російські війська на українській території далеко за лінією фронту, порушити їхнє матеріально-технічне забезпечення й знищити командні центри та склади боєприпасів.

Водночас Кулеба назвав «безпідставними» занепокоєння Берліну, що німецькі ракети можуть бути використані для атаки на цілі всередині росії. Він наголосив, що жодне попереднє рішення Німеччини постачати Україні новий тип зброї не призвело до ескалації, а навпаки врятувало багато українських життів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *