ОСТАННІ НОВИНИ

Шегинівська громада позбулась останнього радянського пам’ятника

Наталя Дуляба

|

У Шегинівській об’єднаній територіальній громаді, що розташована біля кордону з Польщею, демонтували останній радянський пам’ятник. Про це повідомив радник голови Львівської ОВА Олег Радик.

Так, у селі Мишлятичі, що менш ніж за 15 км від польського кордону, знесли пам’ятник армії СРСР. Таким чином Шегинівська громада позбулась останнього радянського монумента.

Нагадаємо, загалом на Львівщині досі стояли більше двох сотень радянських пам’ятників, стел і пам’ятних таблиць, які ще не декомунізували. У Львівській обласній військовій адміністрації зараз знову запрацювала робоча група, яка вирішує подальшу долю таких об’єктів.

Усі пам’ятники, монументи й інші скульптури планують демонтувати та зробити музейними експонатами до кінця 2023 року.

Щодо братських могил солдатів радянської армії, де справді є захоронення, то в таких випадках проводять ексгумацію і перепоховання.

Активна декомунізація й «пам’ятникопад» на Львівщині з новою силою розпочався у середині лютого 2023 року. Станом на кінець серпня на території області знесли вже 195 радянських пам’ятників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Олега Радика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *