ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині від початку року демонтували 195 радянських пам’ятників

Андрій Котенський

|

На Львівщині активно триває процес декомунізації та деколонізації. Щотижня в різних громадах Львівщини «падають»постаменти радянським солдатам, колгоспникам тощо. Загалом в області демонтували 195 таких пам’ятників. Про це стало відомо за результатами засіданні депутатської групи Львівської обласної ради.

«Наступним місцем спільного виїзду з робочою групою, стане Хирів, де досі в громадському просторі залишається тоталітарна символіка та радянські пам’ятники. Загалом на Львівщині залишилось демонтувати ще 85 радянських пам’ятників. Велика заслуга у цьому активної громадськості, військових та робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА. Також до процесу активно долучається і міжфракційна депутатська група Львівської обласної ради  «Декомунізація та деколонізація Львівщини», – повідомив керівник міжфракційної депутатської групи Захар Миляник.

На засіданні депутатської групи до депутатів Львівщини звернувся ініціатор робочої групи з питань декомунізації при Львівській ОВА, військовослужбовець ЗСУ Антон Петрівський, з проханням активно працювати з місцевими депутатами, духовенством, проводити просвітницьку роботу з громадами у питаннях перейменування вулиць і декомунізації.

«Лише консолідація зусиль державної влади, органів місцевого самоврядування військових і громадського сектору стане визначальним у питанні остаточної декомунізації Львівщини», – сказав Антон Петрівський.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *