ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині реорганізували два медзаклади

Ольга Денисяка

|

Львівське обласне патологоанатомічне бюро та Львівську обласну лікарню відновного лікування №3 приєднали до Львівської обласної клінічної лікарні. Відповідне рішення прийняли 19 вересня під час засідання позачергової сесії Львівської обласної ради. «За» проголосували 55 депутатів.

Таким чином Львівське обласне патологоанатомічне бюро, що розташоване на вул. Пекарській, 52 у Львові, та Львівську обласну лікарню відновного лікування №3 у місті Соснівка Червоноградського району приєднали до Львівської обласної клінічної лікарні.

У пояснювальній записці вказано, що таке рішення надасть можливість на відповідне покращення матеріально-технічної бази, а також отримання за рахунок програми державних гарантій медичного обслуговування населення додаткового фінансового ресурсу, що дозволить покращити якість медичної допомоги, через проведення прижиттєвої і посмертної діагностики хвороб, вивчення етіології, патогенезу і танатогенезу найбільш поширених недуг, забезпечення контролю за якістю клінічної діагностики та ефективністю лікувального процесу в закладах охорони здоров’я в рамках госпітального округу Львівської області.

«Проєкт підготовлено з метою покращення функціонування патологоанатомічної служби області, в тому числі проведення прижиттєвої і посмертної діагностики хвороб, вивчення етіології, патогенезу і танатогенезу найбільш поширених недуг, забезпечення контролю за якістю клінічної діагностики та ефективністю лікувального процесу в закладах охорони здоров’я; удосконалення професійної підготовки лікарів; підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу», – йдеться у пояснювальній записці.

Додамо, що під час сесії 19 вересня на Львівщині також об’єднали дві дитячі лікарні в одну дитячу надкластерну лікарню. Мова йде про обласну дитячу лікарню «Охматдит» і Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *