ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині дві лікарні об’єднали в Клінічний центр дитячої медицини

Ольга Денисяка

|

На Львівщині об’єднали дві дитячі лікарні в одну дитячу надкластерну лікарню. Мова йде про обласну дитячу лікарню «Охматдит» і Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр. Відповідне рішення прийняли 19 вересня під час засідання позачергової сесії Львівської обласної ради. «За» проголосували 58 депутатів.

Новий медичний заклад матиме назву «Клінічний центр дитячої медицини».

У пояснювальній записці вказано, що об’єднання та створення єдиної обласної дитячої лікарні Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Клінічний центр дитячої медицини» надасть змогу як закладу охорони здоров’я, який включений у спроможну мережу госпітального округу Львівської області, можливість на відповідне покращення матеріально-технічної бази, а також отримання за рахунок програми державних гарантій медичного обслуговування населення додаткового фінансового ресурсу, що дозволить покращити якість і доступність надання медичної допомоги дитячому населенню в межах госпітального округу Львівської області.

Як розповіла т. в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОВА Наталія Літвінська, після об’єднання нова установа отримає 27 напрямків надання медичної допомоги дітям, залишиться лише розвинути єдину дитячу кардіохірургію.

Депутат та лікар-онкохірург Олег Дуда зазначив під час засідання, що з ініціативою про об’єднання виступили самі медичні колективи. Також він зауважив, що через об’єднання медзакладів працівників звільняти не будуть.

Хто очолить «Клінічний центр дитячої медицини» наразі невідомо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *