ОСТАННІ НОВИНИ

При звільненні Андріївки бригаду росіян розбито вщент, – 3 ОШБр

Наталя Дуляба

|

Українські військові взяли Андріївку в оточення і вщент розгромили 72 бригаду росіян. Звільнення цього населеного пункту є важливим для прориву на правому фланзі від Бахмута і подальшого наступу ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили у 3 окремій штурмовій бригаді.

Операцію зі звільнення Андріївки наші військові називають «блискавичною», адже російський гарнізон тут взяли в оточення та за дві доби повністю знищили. Так, в Андріївці 3 штурмова бригада ліквідувала начальника бригадної розвідки окупантів, трьох комбатів та майже всю піхоту 72 бригади РФ разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

«Підрозділи 72 ОМСБР РФ неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше. Тепер після відновлення та перегрупування ворог зазнав тотального провалу», – йдеться у повідомленні.

Українські захисники додають: наразі бої ще тривають, наші підрозділи продовжують закріплюватись на нових позиціях. Тому про конкретну кількість ліквідованих та поранених рашистів, інші деталі операції повідомлять згодом.

Важливість повернення під контроль України Андріївки військові пояснюють так: це село є важливим для подальшого прориву на правому фланзі від Бахмута і ключем до успіху всього подальшого наступу на цьому напрямку.

«За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров’ю», – підкреслюють бійці 3 штурмової бригади.

Нагадаємо, у ранковому зведенні за 15 вересня Генштаб офіційно повідомив про звільнення Андріївки, що неподалік від Бахмута.

Відповідну заяву вдень 14 вересня робила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, однак бійці 3 штурмової бригади назвали цю інформацію хибною та передчасною, оскільки бої на той момент ще тривали. Після цього Маляр пояснила цю розбіжність у даних «комунікаційним збоєм» і запевнила, що ніколи не публікує жодних даних без погодження з військовими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *