ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські фірми викрили на тендерній змові під час реставрації Собору святого Юра

Ольга Денисяка

|

Два підприємства викрили на змові під час участі в тендері щодо реставрації та пристосування будівель собору святого Юра у Львові. Мова йде про товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство «Турист» та «Будівельно монтажне підприємство Євробуд». Про це повідомили у Західному міжобласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету.

АКМУ визнав наявність змови між товариством з обмеженою відповідальністю «Підприємство «Турист» та товариством з обмеженою відповідальністю «Будівельно монтажне підприємство Євробуд» під час їхньої підготовки та участі у процедурі закупівлі, яку у 2021 році оголосило Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації. 

Мова йде про закупівлю послуг з реставрації та пристосування будівель комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові. Сукупна очікувана вартість закупівлі понад два мільйони гривень.

«Відділення під час розгляду справи довело, що обидві компанії, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать такі докази як використання відповідачами спільних ІР-адрес, наявність господарських відносин між ними тощо. У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, адміністративна колегія Західного МТВ АМКУ оштрафувала згадані підприємства за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів на 68 000 грн кожного», – йдеться в повідомленні.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Нагадаємо, собор святого Юра розпочали реконструювати у 2018 році. Станом на жовтень 2021 року на об’єкті виконали 30% робіт. Для продовження реконструкції Львівська обласна рада виділила 15 млн грн. Повністю завершити реконструкцію обіцяли у 2022 році.

В червні минулого року керівника підприємства «Турист» викрили на привласнені понад двох мільйонів гривень з бюджету на реставрації Архикатедрального собору святого Юра у Львові. Власником і директором ТОВ «Підприємство «Турист» є 43-річний Володимир Смалюх з Львова.

Довідка

Архикафедральний собор святого Юра – головний греко-католицький собор Львова і Львівської архиєпархії. На його території упродовж століть знаходилася резиденція митрополитів Української Греко-Католицької Церкви. З 1998 року собор разом належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. , собор є частиною комплексу: барокового собору (1745–1770) з дзвіницею (дзвін з 1341), рококової з класицистичними портиками митрополичої палати (1761–1762), будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір’я з двома брамами в подвір’ї (1771) та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади (1772).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *