ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати ЛОР виділили майже 15 млн грн на реставрацію Собору Святого Юра

Вероніка Рой

|

У четвер, 30 вересня, під час засідання сесії Львівської облради депутати виділили з обласного бюджету 14,7 млн грн на реставрацію об’єктів комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові, передає кореспондент Львівського порталу.

Під час сьогоднішньої сесії Львівської облради було внесено зміни у Програму соціально-економічного розвитку Львівщини. Серед іншого були виділені 14,7 млн грн на реставрацію об’єктів комплексу Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові.

Зокрема, там планують впорядкувати територію подвір’я, відреставрувати дзвіницю, браму та гаражі. Крім цього мають завершити реставрацію Митрополичих палат, а також облаштувати об’їзд північного і західного корпусів капітули.

Зауважимо, Собор Святого Юра у Львові є пам’яткою архітектури національного значення XVIII ст. З 1998 року Собор разом із Ансамблем історичного центру Львова належить до Світової спадщини ЮНЕСКО.

Загалом собор є частиною комплексу: барокового собору з дзвіницею, рококової з класицистичними портиками митрополичої палати, будинків капітули, тераси з двораменними сходами, ажурної огорожі довкола соборового подвір’я з двома брамами в подвір’ї та мурів, що обводять капітульні будинки і митрополичі сади.

Нагадаємо, ще у 2017 році уряд виділив 20 млн грн на реставрацію Собору Святого Юра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *