ОСТАННІ НОВИНИ

Німецькі депутати вимагають від Шольца передати Україні ракети Taurus

Маркіян Рой

|

Німецькі депутати вимагають від Шольца передати Україні ракети Taurus. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Tagesschau.

Напередодні наступної зустрічі Контактної групи, відомої як формат «Рамштайн», депутати заявили про необхідність надати Україні подальші зобов’язання для допомоги у боротьбі з Росією.

«Зокрема, Україна потребує крилатих ракетних комплексів Taurus, які є на озброєнні Бундесверу, для того, щоб цілеспрямовано послабити російську військову логістику», – йдеться в листі.

Депутати наголосили, що представники українського уряду запевнили їх в особистих розмовах, що ці ракети будуть використовуватися виключно на території України.

«Ми не бачимо причин сумніватися в цій обіцянці», – продовжили вони, додавши, що Німеччина повинна продовжувати постачання засобів протиповітряної оборони, боєприпасів, лікарняного обладнання та бронетехніки, особливо бойових танків і бойових машин піхоти.

Водночас, як йдеться у листі, особливо важливо забезпечити стійкість українських військ.

«Для цього потрібні, зокрема, запасні частини для вже поставлених систем і підтримка в ремонті цих систем», – йдеться у листі.

Нагадаємо, про те, що Німеччина розглядає можливість передачі Україні своїх далекобійних ракет Taurus, ЗМІ писали ще на початку серпня. Нещодавно у Бундестазі заявили, що єдиний, хто блокує цей процес, – канцлер Олаф Шольц.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба переконаний, що передача Україні ракет Taurus від Німеччини – це лише «питання часу».

Додамо, що Taurus – німецько-шведські авіаційні ракети класу «повітря-поверхня», здатні з високою точністю уражати цілі на відстані до 500 км.

Із далекобійних ракет, як відомо, Україна наразі має Storm Shadow, які летять на 250 км. Їх Велика Британія поставила цьогоріч у травні.

Про ATACMS Київ уже тривалий час говорить американським партнерам. Сам президент США Джо Байден каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Втім зараз Володимир Зеленський сподівається, що Україна зможе отримати від США далекобійні ракети ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *