ОСТАННІ НОВИНИ

Байден невдовзі має прийняти остаточне рішення щодо ATACMS для України, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Президент США обдумує рекомендації Держдепу й Пентагону щодо постачань Україні далекобійних ракет ATACMS та незабаром має прийняти остаточне рішення. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Це важливий крок, рекомендований Держдепартаментом і Міністерством оборони після кількох місяців звернень з боку України», – пише американське видання.

За інформацією джерел, дискусії про постачання тактичних ракетних систем збільшеної дальності, відомих як ATACMS, значно активізувалися впродовж останніх тижнів.

Офіційні представники в адміністрації США зауважують, що остаточного рішення про передачу Україні цих ракет ще не прийнято. Однак за інформацією одного з посадовців, «зараз набагато вища ймовірність, що це станеться, ніж вважалося раніше».

Як повідомляв Львівський портал, про далекобійні ракети ATACMS Київ уже тривалий час говорить американським партнерам. Сам президент США Джо Байден каже, що це питання не знімають із розгляду, ця тема «все ще в грі».

Втім зараз Володимир Зеленський сподівається, що Україна зможе отримати від США ATACMS вже цієї осені. Це дозволить не робити паузи у контрнаступі.

Із далекобійних ракет, як відомо, Україна наразі має Storm Shadow, які летять на 250 км. Їх Велика Британія поставила цьогоріч у травні.

Зараз також ідуть розмови про німецькі Taurus, але нещодавно у Бундестазі заявили, що єдиний, хто блокує цей процес, – канцлер Олаф Шольц.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *