На Ставці обговорили зимовий план захисту енергетики та портів

Андрій Котенський

|

У суботу, 9 вересня, пройшло чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого обговорювали план захисту енергетики та портів України. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За словами Володимира Зеленського, Україна веде підготовку до зими, зокрема готується до захисту енергетики та портів.

«Реалізація плану захисту енергетики та критичної інфраструктури від російських ударів із неба. Захист портів Одещини та інфраструктури «зернового коридору». Захист прифронтових територій. Підготовка до зими», – йдеться у повідомленні.

НА Ставці прозвучали доповіді прем’єр-міністра, Міністерства енергетики, Укренерго, Укргідроенерго, НАК «Нафтогаз», Генштабу.

Нагадаємо, ще в серпні прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що зима-2023/2024 буде складною, але Україна готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

За його словами, ремонтна кампанія напередодні нового опалювального сезону йде за графіком: роботи йдуть на електростанціях, атомних блоках, гідроелектростанціях й на теплоелектроцентралях. Для всіх енергетичних об’єктів готують багаторівневий захист від російських атак.

Тим часом у Міненерго кажуть, що Україна має необхідні ресурси для проходження осені й зими без знеструмлень, але Росія може вдатись до нової тактики обстрілів енергетичної інфраструктури, тож тимчасові знеструмлення все-таки можливі.

Додамо, що в березні цьогоріч «Укренерго» підписало угоду з 15 операторами європейського енергооб’єднання ENTSO-E щодо залучення аварійної допомоги Україні. Це означає, що Україна має можливість, наприклад, при нових масованих російських атаках отримувати технічну допомогу електроенергією не тільки від сусідніх країн, а й від інших країн Євросоюзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *