ОСТАННІ НОВИНИ

Львів на 90% готовий до опалювального сезону, – мерія

Наталя Дуляба

|

Львів продовжує готуватись до опалювального сезону 2023/2024. Станом на початок вересня рівень підготовки всіх об’єктів ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 90%. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Комунальники вже на 100% підготували до зими усі котельні, 92% центральних теплових пунктів, 89% індивідуальних теплових пунктів. Готовність теплових мереж оцінюють нв рівні 80%.

«Упродовж літа нам вдалося замінити понад 6 км магістральних та внутрішньо-квартальних трубопроводів, капітально відремонтувати 4 котли, промити хімічним способом 63 секції теплообмінників, замінити 24 насосних агрегати та провести теплову ізоляцію трубопроводів протяжністю 1500 м погонних», – звітують у «Львівтеплоенерго».

Також тепловики замінили магістральну тепломережу на вул. Стрийська – Наукова, замінили мережі до теплового пункту на вул. Володимира Великого та на вул. Медової Печери, відреконструювали магістральну тепломережу на вул. Вернадського та змонтували нову на котельні на вул. Князя Романа до вул. Галицької. Крім того, масштабні роботи вели й на ТЕЦ-1, зокрема, капітальний ремонт парового котла.

Готуючись до різних сценаріїв проходження опалювального сезону під час повномасштабної війни, на котельнях на вул. Братуня та Золотій змонтували теплові насоси. Також теплові насоси ще встановлять в котельнях на вул. Медової Печери і Тарнавського.

«Усі ключові котельні і центральні теплові пункти забезпечені альтернативними джерелами живлення, сформований запас палива для генераторів. Також ми закупили деревину для опалення. Сподіваємося, що опалювальний сезон пройде спокійно, але готуємося до різних сценаріїв», – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Орест Тимчишин.

Нагадаємо, зазвичай опалювальний сезон у Львові стартує не швидше середини жовтня. Втім торік через тривале бабине літо його розпочали на місяць пізніше, у середині листопада.

Задля економії газу та вугілля минулого року в Україні зменшили середню температуру в домівках під час опалювального сезону до +18 градусів. Мінімально допустима норма становила 16 градусів тепла.

Масштабних і тривалих відімкнень опалення й гарячої води внаслідок ракетних обстрілів РФ енергетичної інфраструктури у Львові торік не було.

Завершився опалювальний сезон-2022 у Львові у першій половині квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *