ОСТАННІ НОВИНИ

Рада відправила Резнікова у відставку

Ольга Денисяка

|

5 вересня Верховна Рада звільнила Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

«За» проголосували 327 нардепів. За фракціями:

  • СН – 210
  • ЄС – 24
  • Батьківщина – 11
  • Платформа за життя та мир- 20
  • За майбутнє – 11
  • Голос – 10
  • Довіра – 15
  • Відновлення України – 12
  • Позафракційні – 14

Згідно з регламентом, перед розглядом відставки міністр має право на виступ. Тож Резніков виступав з трибуни перед депутатами і звітував за 552 дні своєї роботи на посаді.

За словами Железняка, з-поміж питань до міністра оборони були скандальні закупівлі та дебіторська заборгованість, що становить 2,7%

Резніков відповів, що правоохоронці проводять перевірки, а розслідування журналістів він назвав «фейковими історіями»

«Надумані історії, і не існує ніяких кримінальних справ щодо цих фактів», – заявив Резніков.

Після цього він відразу отримав наступне питання: «А що тоді заступники та директори департаментів роблять у СІЗО?» На що була дана відповідь: «Існує принцип невинуватості, тому давайте не будемо поспішати і будемо чекати вирок суду».

За даними Железняка, призначення Рутема Умєрова на посаду буде розглядатись 6 вересня.


Зазначимо, напередодні 3 вересня у своєму вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський офіційно заявив, що запропонує парламенту відправити у відставку міністра оборони Олексія Резнікова.

Таке рішення глава держави пояснив тим, що «Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому».

Зранку наступного дня Олексій Резніков подав у Верховну Раду заяву на звільнення.

Новим міністром оборони Верховній Раді пропонуватимуть призначити чинного главу Фонду держмайна 41-річного Рустема Умєрова. Він є кримським татарином.

У Центрі протидії корупції вже заявили, що призначення Умєрова буде «найкращим рішенням президента», адже за рік Фонд держмайна дав рекордні надходження до бюджету — 3,8 млрд грн. При цьому за цей час в органі, який досі славився як розсадник корупції, не виявили нових зловживань.

Тим часом Олексія Резнікова, за неофіційними даними, мають відправити послом у Велику Британію. Він став міністром оборони України у листопаді 2021 року, тобто незадовго до повномасштабного вторгнення Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *