ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков залишить посаду міністра оборони, – Железняк

Анастасія Диняк

|

У перший тиждень вересня міністр оборони Олексій Резніков залишить посаду. Йому вже підібрали заміну. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Так, за інформацією нардепа, Резніков у перший тиждень вересня залишить пост міністра оборони і згодом поїде послом у Великобританію, «якщо не буде ще гучних скандалів до цього часу».

На місце міністра оборони нібито буде подано кандидатуру голови Фонду держмайна Рустема Умєрова.

Як раз буквально нещодавно у нього рік на посаді був. І прошу відмітити, рік без жодного скандалу і з рекордним результатом ФДМУ. Хто замість Рустема на Фонд поки не вирішено. Враховуючи, скільки активів туди передали і повноважень, то сподіваюсь, це не буде знов вічний в.о.», – додав Железняк.

«Призначення Рустема Умєрова міністром оборони стане, мабуть, найкращим рішенням президента. Про дії людини на майбутній посаді найкраще говорять її результати на посаді попередній. Ми впритул подивились, чим займається Умєров у Фонді держмайна і побачили лише позитивні результати. Йдеться про орган, який завжди був однією з найбільш корумпованих клоак», – заявили у Центрі протидії корупції.

Возможно, это изображение 1 человек

За даними ЦПК, 2300 держпідприємств перебувають в розпорядженні Фонду. Кожне із них проаналізували: 18% – спрямували на приватизацію, приблизно 80%, як неефективні, – на ліквідацію.

Від продажу цих об’єктів Україна отримала 3,8 млрд грн, що є рекордом останніх 10 років, а також понад 660 млн грн ПДВ. Окрім того, у Фонді зобов’язалися виплатити 732 млн грн боргів перед працівниками та бюджетом.

«А ще – детінізація 700 тисяч гектарів сільгоспземель і підготовка до оренди їх через Прозорро. Дохід від оренди держмайна зріс в 3,3 рази. Сили оборони отримали 600 тисяч квадратів нерухомості. Ще сотні малих і середніх бізнесів придбали об’єкти до 1 млн грн. А ще підготовка до продажу через Прозорро російських активів. Результати у Фонді держмайна говорять самі за себе», – додали в Центрі.

Нагадаємо, незважаючи на повномасштабну війну, в Міноборони України регулярно викривають нові корупційні схеми на військових закупівлях. То продукти купували за завищеними цінами для частин у тилу, то неякісну амуніцію, форму тощо.

Нещодавній скандал про закупівлю літніх курток замість зимових з завищеною ціною Резніков заперечив.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *