ОСТАННІ НОВИНИ

Резніков подав у відставку

Наталя Дуляба

|

Міністр оборони України Олексій Резніков подав у Верховну Раду заяву на звільнення. Про це він сам повідомив уранці 4 вересня.

«На виконання рішення президента України Володимира Зеленського подав до Верховної Ради України заяву про відставку. До звіту готовий. Тримаймо стрій», – написав Резніков й опублікував фото своєї заяви, датованої 4 вересням.

Зазначимо, напередодні 3 вересня у своєму вечірньому відеозверненні президент України Володимир Зеленський офіційно заявив, що запропонує парламенту відправити у відставку міністра оборони Олексія Резнікова.

Таке рішення глава держави пояснив тим, що «Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому».

Новим міністром оборони Верховній Раді пропонуватимуть призначити чинного главу Фонду держмайна 41-річного Рустема Умєрова. Він є кримським татарином.

У Центрі протидії корупції вже заявили, що призначення Умєрова буде «найкращим рішенням президента», адже за рік Фонд держмайна дав рекордні надходження до бюджету — 3,8 млрд грн. При цьому за цей час в органі, який досі славився як розсадник корупції, не виявили нових зловживань.

Тим часом Олексія Резнікова, за неофіційними даними, мають відправити послом у Велику Британію. Він став міністром оборони України у листопаді 2021 року, тобто незадовго до повномасштабного вторгнення Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Олексія Резнікова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *