ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підтвердив намір замінити Резнікова

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський офіційно заявив, що запропонує парламенту відправити у відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Про це він сказав 3 вересня у своєму зверненні.

«Цього тижня парламенту буде запропоновано ухвалити й кадрове рішення. Хочу окреслити це зараз. Я вирішив провести заміну міністра оборони України. Олексій Резніков пройшов ці більш ніж 550 днів повномасштабної війни. Вважаю, що Міністерство потребує нових підходів та інших форматів взаємодії як із військовими, так і з суспільством в цілому», — сказав глава держави.

Натомість на посаду нового міністра оборони президент пропонуватиме призначити Рустема Умєрова. Зеленський зауважив: розраховує, що Верховна Рада підтримає цю кандидатуру.

«Верховна Рада України добре знає цю людину, і пан Умєров не потребує додаткових представлень. Очікую від парламенту підтримки цієї кандидатури», — додав президент.

Нагадаємо, про намір відправити чинного міністра оборони Олексія Резнікова у відставку заговорили невдовзі після скандалів із закупівлями для ЗСУ. На певний час ці розмови вщухли, втім днями виринули знову.

Про те, що Олексія Резнікова має замінити Рустем Умєров, наприкінці серпня заявив нардеп Ярослав Железняк.

Сам 41-річний Рустем Умєров зараз очолює Фонд держмайна України. Цю посаду він обійняв у вересні 2022 року. До цього був був заступником керівника Постійної делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Умєров є кримськими татарином, делегатом Курултаю кримськотатарського народу та радником лідера кримських татар Мустафи Джемілєва.

У Центрі протидії корупції вже заявили, що призначення Рустема Умєрова новим главою Міноборони буде «найкращим рішенням президента», адже за рік Фонд держмайна дав рекордні надходження до бюджету — 3,8 млрд грн. При цьому за цей час в органі, який досі славився як розсадник корупції, не виявили нових зловживань.

Тим часом Олексія Резнікова, за неофіційними даними, мають відправити послом у Велику Британію.

Він став міністром оборони України у листопаді 2021 року, тобто незадовго до повномасштабного вторгнення Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *