ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони хоче стягнути з недобросовісного постачальника сухпаїв 456 млн грн

Наталя Дуляба

|

Від фірми, яка мала поставити українським військовим сухпаї, але неодноразово порушувала умови договору, хочуть відсудити 456 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Про яку саме приватну компанію йдеться, у міністерстві не уточняють. Відомо, що з нею Міноборони 16 березня 2022 року уклало договір на забезпечення сухпаями Київського гарнізону, тобто невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ.

Постачальник неодноразово порушував умови договору, тому через дев’ять місяців Міноборони подало до суду.

«Міністерство оборони подало позов до підприємства про стягнення попередньої оплати і пені на загальну суму 456 660 млн грн (430 млн грн – сума договору, 26,66 млн грн – пеня)», – йдеться у повідомленні.

Як уточняють в Офісі генпрокурора України, йдеться про закупівлю 1 мільйона продуктових наборів.

На початку 2023 року Господарський суд міста Києва наклав арешт на рахунки підприємства-постачальника в межах суми позовних вимог Міноборони. 1 вересня цей же суд задовольнив ще одну позовну вимогу Міноборони – про визнання недійсною додаткової угоди, укладеної з фірмою у межах цієї закупівлі.

Додаткова до договору угода передбачала закупівлю сухпаїв, які не відповідають установленим законодавством нормам харчування для військовослужбовців. Також документ засвідчував факт прийняття Міністерством оборони України неякісної продукції.

Розгляд справи триває.

Нагадаємо, незважаючи на повномасштабну війну, в Міноборони України регулярно викривають нові корупційні схеми на військових закупівлях. То продукти купували за завищеними цінами для частин у тилу, то неякісну амуніцію, форму тощо.

Нещодавно міністр оборони Олексій Резніков заявив, що в НАТО розробляють спеціальну програму для того, аби допомогти Україні покращити її закупівельні процедури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *