ОСТАННІ НОВИНИ

НАТО допоможе Україні покращити оборонні закупівлі, – Резніков

Наталя Дуляба

|

У НАТО розробляють спеціальну програму для того, аби допомогти Міноборони України покращити закупівельні процедури. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков, пише Military Media Center.

«У нас є домовленість із НАТО. Персонально я мав розмову і листування з генсеком НАТО паном Єнсом Столтенбергом. Вони беруться цього року для нас зробити програму National Procurement Review. Це програма, яка дослідить наші закупівельні процедури і дасть поради, що можна покращити, посилити з точки зору транспарентності, контролю, відповідальності», – заявив глава Міноборони.

За словами Олексія Резнікова, українські фахівці уже брали участь у двох відповідних навчаннях в інших країнах, зокрема у Норвегії, а також у Швеції, яка не входить до НАТО, але має агенції з оборонних закупівель.

«Члени нашого агентства, яке займається оборонними закупівлями, вже були на тренінгах там… перший досвід уже привезли», – уточнив Олексій Резніков.

Як повідомляв Львівський портал, ще в червні міністр оборони Олексій Резніков висловлював сподівання, що Агентство закупівель НАТО допоможе Україні створити ефективну й прозору систему військових закупівель.

Адже незважаючи на повномасштабну війну, в Міноборони України регулярно викривають нові корупційні схеми на військових закупівлях. То продукти купували за завищеними цінами для частин у тилу, то неякісну амуніцію, форму тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *