ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський заявив про успішне застосування української далекобійної зброї

Наталя Дуляба

|

Україна успішно застосувала далекобійну зброю власного виробництва, якою уразила ворожу ціль на відстані 700 км. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Успішне застосування нашої далекобійної зброї: ціль уражена за 700 км», – сповістив він.

За словами глави держави, йдеться про зброю саме українського виробництва. Про результати успішного застосування йому доповіли представники Мінстратегпрому.

Володимир Зеленський не став вдаватися у жодні деталі, тож наразі незрозуміло навіть, про який вид далекобійної зброї вітчизняного виробництва йдеться.

Втім відомо, що в ніч на 30 серпня у Росії було атаковано військові цілі у вісьмох областях. Серед них – аеродром у Пскові, відстань від цього міста до північних прикордонних областей України становить більше 700 км.

Самі росіяни говорили про атаку безпілотниками та знищені чотири військово-транспортні літаки Іл-76. Українська розвідка підтвердила знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові.

У Міжнародній розвідспільноті InformNapalm кажуть, що атаки у ніч на 30 серпня по Росії були наймасивнішими та найбільш результативними з початку її повномасштабного вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що напередодні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що 23 серпня удар по російському ЗРК С-400 у Криму Україна завдала новою ракетою власного виробництва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *