ОСТАННІ НОВИНИ

ЗРК «Тріумф» в окупованому Криму знищила нова українська ракета, – Данілов

Наталя Дуляба

|

Російський зенітно-ракетний комплекс С-400 «Тріумф» в окупованому Криму 23 серпня знищили новою ракетою українського виробництва. Про це секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов повідомив в ефірі Українського радіо.

«Ракета була нова, абсолютно сучасна… Це і відповідь на питання про підготовку до війни: саме у 2020 році були рішення РНБО щодо оборонних процесів, оборонно-промислового комплексу. Вони не всі були відкриті, тому суспільство не могло знати про певні речі. Так, це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно», – сказав він.

Водночас секретар РНБО відзначив, що схиляється до того, що іншого варіанту деокупації Криму, ніж військового, немає: «Як почнеться деокупація (Криму), ми всі побачимо. Повірте, це обов’язково буде. Якщо росіяни не візьмуться за розум, у що все-таки складно повірити, то іншого шляху ніж проводити військову операцію зі звільнення нашої території немає».

Як повідомляв Львівський портал, вранці 23 серпня поблизу села Оленівка, що у західній частині окупованого Криму, українські військові вдарили по зенітно-ракетній системі великого і середнього радіусу дії С-400 «Тріумф», а також встановлені на ній ракети.

Момент атаки вдалося зафіксувати на відео:

В Головному управлінні розвідки Міноборони України казали, що крім російського «Тріумфу», постраждав й особовий склад окупантів.

«Враховуючи обмежену кількість таких комплексів на озброєнні ворога, це болючий удар по системі ППО окупантів, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму», – так коментували випадок у ГУР.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *