ОСТАННІ НОВИНИ

Іменну ляльку Барбі Ольги Харлан продали на аукціоні за понад 10 тисяч доларів

Маркіян Рой

|

На благодійному аукціоні лялькову копію української фехтувальниці Ольги Харлан з серії Барбі від компанії Mattel придбали за 10 400 доларів. Про це свідчить платформа eBay, передає Hromadske.

Гроші передадуть клініці у Волинській області на реабілітацію українських військових, які постраждали через війну.

«Реабілітація — важлива частина подальшого життя наших хлопців. Чим більше ми зможемо виручити з цього аукціону, тим більше видатних людей зможе одужати», — наголошувала Харлан.

Нагадаємо, благодійний аукціон запустили 20 серпня. Стартова ціна ляльки становила 10 тисяч доларів.

Відомо, що українська фехтувальниця та олімпійська чемпіонка Ольга Харлан стала натхненницею для створення ляльки Барбі в рамках проєкту Dream Gap.

Нагадаємо, що 27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані після перемоги над росіянкою Анною Смірновою. По завершенню двобою українка відмовилась потиснути руку суперниці, запропонувавши «привітатися» шаблями. Смірнова натомість почала вимагати від українки саме рукостискання.

У відповідь на рішення росіянки Харлан покинула доріжку. Смірнова також зійшла, але за якусь мить повернулася і демонстративно залишилася протестувати на помості та вимагати дискваліфікації українки. Так Смірнова просиділа майже годину, вимагаючи від організаторів чемпіонату світу зняти Ольгу Харлан зі змагань.

Зрештою українську шаблістку таки дискваліфікували.

Сама Ольга Харлан потім прокоментувала спортивний скандал, повторивши, що не хотіла тиснути руку російській суперниці. При цьому вона додала, що РФ, тероризуючи Україну, також тероризує й спорт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *