ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хоче допомоги НАТО у налагодженні прозорої системи військових закупівель

Наталя Дуляба

|

Україна сподівається, що Агентство закупівель НАТО допоможе створити ефективну й прозору систему військових закупівель. Таку думку висловив міністр оборони Олексій Резніков.

Про допомогу в організації прозорих закупівель йшла мова під час засідання Комісії Україна – НАТО у Брюсселі.

«Ми розраховуємо, що Агентство закупівель НАТО зможе допомогти нам вибудувати ефективну й прозору систему закупівель, яка дозволить ефективно використовувати кожну гривню. Це дуже практичні речі і ми можемо зараз констатувати, що на цей момент ми підготували дуже серйозний пакет практичних кроків, які будуть представлені на Вільнюському саміті лідерам країн-членів НАТО», – відзначив Олексій Резніков.

Крім того, учасники зустрічі обговорили допомогу у налагодженні повноцінної медичної реабілітації українських воїнів, які отримали поранення на фронті.

За словами Резнікова, одним із основних під час засідання Комісії Україна – НАТО був Вільнюський саміт, який пройде 11-12 липня.

«У нас була можливість донести нашу позицію і ми розраховуємо на те, що на Вільнюському саміті Україна отримає чітке розуміння, як і коли зможе стати членом Альянсу», – підкреслив Олексій Резніков.

Також він додав, що під час зустрічі всі міністри оборони країн-членів НАТО обговорювали спільне оборонне планування, до якого була залучена й Україна.

Зазначимо, протягом останніх 7 років будь-які питання щодо України обговорювали на рівні Комісії Україна – НАТО. Тепер цей формат оновлять і створять новий орган співпраці – Раду Україна – НАТО, перше засідання якої може відбутися вже під час саміту у Вільнюсі 11-12 липня.

Додамо, що, незважаючи на повномасштабну війну, в Міноборони України викривають нові корупційні схеми на військових закупівлях. То спочатку продукти купували за завищеними цінами для частин у тилу, то неякісну амуніцію.

А днями стало відомо про розкрадання більше 1 млрд грн на закупівлі бронежилетів та зимової форми для підрозділів ЗСУ. В організації незаконних оборудок обвинувачують колишнього заступник міністра оборони та екскерівника департаменту державних закупівель цього відомства.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *