ОСТАННІ НОВИНИ

НАБУ відкрило справу через приватизацію землі довкола озера у Винниках

|

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) розслідують кримінальну справу щодо приватизації майже 16 га землі навколо Винниківського озера. У 2021 році землю приватизувала сім’я львівського бізнесмена Григорія Козловського, а торік на місці міського озера відкрили елітний курорт Emily Resort. Про кримінальне провадження щодо приватизації земельної ділянки з озером у Винниках стало відомо з ухвал Вищого антикорупційного суду, пише Zaxid.net.

Йдеться про понад 25,7 га землі в межах колишнього міського озера на вул. Хмельницького, 9 у Винниках. Цю землю впродовж багатьох років орендувало ТзОВ «Краківський ринок», а в 2017 році суборендарем частини ділянки навколо озера стало ТзОВ «Академія футболу», засновником якого був бізнесмен і депутат Львівської міськради Григорій Козловський.

Невдовзі компанія та родичі бізнесмена різними частинами отримали майже 17 га землі навколо озера в постійне безкоштовне користування, а в 2020 році Винниківська міська рада продала «Академії футболу» цю землю за 17,5 млн грн.

Після виготовлення всіх документів у 2018 році на території біля озера розпочалось масштабне будівництво відпочинкового комплексу, а саме озеро на час робіт висушили. У 2020 році прокуратура засумнівалась у законності цього будівництва, однак це не завадило у червні 2022 року на місці колишнього міського озера відкрити елітний відпочинковий комплекс Emily Resort.

Зараз ділянка під озером площею 9,7 га на із прибережною зоною належить міській раді й призначена для будівництва й обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. З грудня 2018 року право постійного користування земельною ділянкою належить ТзОВ «Академія футболу».

Ділянка ж навколо озера площею майже 16 га з 2021 року приватизована дітьми Григорія Козловського: Софією Максимець, а також Яремою, Діаною, Юліаною та Святославом Козловським. Ще кілька невеликих ділянок під будівлями навколо озера також перебувають у приватній власності «Академії футболу», Яреми та Юліанни Козловськиї, а також бізнес-партнера Григорія Козловського, депутата Львівської міськради Олексія Різника.

5 січня 2023 року за фактом протиправного продажу 16 га землі навколо озера у Винниках детективи НАБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 щодо службових осіб розформованої [внаслідок приєднання до Львівської ОТГ] Винниківської міської ради.

За версією слідства, колишній голова Винниківської міської ради Володимир Квурт передав у власність та надав в постійне користування за заниженою ціною землі водного фонду загальною площею близько 25,7 га, таким чином порушивши земельне законодавство.

21 червня в межах кримінального провадження в будинку Володимира Квурта, який помер 28 грудня 2022 року, провели обшуки, під час яких слідчі вилучили ноутбук та телефон, якими користувався ексголова Винників.

22 червня за рішенням НАБУ ці речі визнали доказами в кримінальному провадженні, тож 6 липня ВАКС це майно арештував. 2 серпня Апеляційна палата ВАКС, що розглядала скаргу дружини Володимира Квурта Анджеліки Квурт, залишила цю ухвалу чинною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *