ОСТАННІ НОВИНИ

На Дрогобиччині ввели карантин через скажену лисицю

Наталя Дуляба

|

У 5-кілометровій зоні довкола села Волоща, що недалеко від Дрогобича, запровадили карантин через виявлену скажену лисицю. Про це Львівському порталу повідомили у Дрогобицькій РВА.

Скажену лисицю застрелили 21 серпня мисливці біля Волощі. Те, що тварина заражена, згодом підтвердила лабораторна перевірка Держпродспоживслужби.

У зв’язку з цим Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій РВА ввела у селі і п’ятикілометровій зоні довкола карантин до 28 жовтня.

Зазначимо, що село Волоща розташоване за 17 км від Дрогобича і входить до складу Меденицької громади. Відстань до Меденичів становить 13 км.

У самій Волощі та на території поруч працюють ветеринари, які обстежують і вакцинують свійських тварин. Наразі тут вже провакцинували 324 собак та 343 котів.

Нагадаємо, що це вже шосте село у Дрогобицькому районі, де з початку 2023 року виявили сказ у тварин. У січні карантин запровадили у селі Доброгостів, на початку березня – у селі Грушів, наприкінці березня – у селі Унятичі, у травні – у Бориславі і в середині серпня – у селах Брониця, Бистриця, Долішній Лужок.

Натисніть на зображення для збільшення

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *