ОСТАННІ НОВИНИ

У селі біля Дрогобича ввели карантин через сказ у собаки

Наталя Дуляба

|

В селі Унятичі, що поблизу Дрогобича, запровадили карантин у 5-кілометровій зоні через виявлений у собаки сказ. Про це Львівському порталу повідомили Дрогобицькій РДА.

Епідрозслідування встановило, що пес завжди був на прив’язі. 20 березня тварина померла, а до того, як розповів його власник, на подвір’я навідалась лисиця.

Після цього у собаки почались судоми, мимовільні рухи нижньої щелепи і сильна слинотеча. Незважаючи на ці ознаки, чотирилапий не був агресивний, лежав здебільшого в одному положенні, не їв і не пив, а згодом помер.

На місці провели вимушену дезінфекцію території, ран від укусів на собаці не було. Втім фахівці Львівської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби підтвердили, що тварина загинула від вірусу сказу. Попередньо встановлено, що з зараженим псом не контактували інші коти й собаки у селі.

Відтак 23 березня Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Дрогобицькій РДА запровадила у селі 5-кілометрову карантинну зону. Такий режим тут діятиме до 22 травня. За цей час провакцинують від сказу собак і котів.

Загалом у селі Унятичі є 284 собаки та 153 коти. Наразі імунізовано 125 псів та 93 коти.

Зазначимо, що це вже третє село у Дрогобицькому районі, де з початку 2023 року виявили сказ у тварин. 6 січня карантин запровадили у селі Доброгостів, а 9 березня – у селі Грушів.

Натисніть на зображення для збільшення

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *