ОСТАННІ НОВИНИ

На Дрогобиччині скажений борсук покусав місцевих: в селах ввели карантин

Ольга Денисяка

|

У Дрогобицькому районі борсук покусав хлопчика та поцарапав його батька. Через декілька днів тварина померла від сказу. Через це в селі Новошичі та 5-кілометровій зоні ввели карантин. Про це повідомили у Дрогобицькій районні раді.

10 серпня мешканець села Брониця Дрогобицької громади впіймав в полі борсука та відвіз його в село Новошичі. Там власник одного із домогосподарств розмістив його у вольєрі, під час намагання обробити тварину протипаразитним препаратом, остання вкусила сина власника, а самого власника подряпала.

Через день тварина загинула. Після проведення відповідної експертизи у Пустомитівській міжрайонній державній лабораторії Держпродспоживслужби у борсука підтвердили захворювання сказом.

Через це 17 серпня у Дрогобицькій районній військовій адміністрації відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Рішенням комісії у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні: села Брониця, Бистриця, Долішній Лужок встановлено карантинні обмеження терміном на два місяці через виявлення сказу у борсука. Двоє постраждалих чоловіків проходять вакцинацію для запобігання ймовірному захворюванню.

У п’ятницю, 18 серпня, у селі Новошичі проводитимуть вакцинацію домашніх тварин. Наразі ветеринарна служба проводить обходи прилеглої території та сусідів. 

Карантинні обмеження у селі Новошичі та його 5-ти кілометровій зоні можуть бути зняті з 16 жовтня за умови відсутності нових випадків захворювання тварин сказом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *