ОСТАННІ НОВИНИ

Віталій Шабунін: «Прирівнювання корупції до держзради – це захист топкорупціонерів і знищення опонентів»

Віталій Шабунін

|

Глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін про небезпеку прирівнювання корупції до держзради в Україні, що призведе до втрати контролю над розслідуванням великої корупції у владі і допоможе знищувати опонентів Офісу Президента:

«Прирівнючи корупції до держзради, Офіс Президента переслідує наступні цілі:

1) захистити своїх топкорупціонерів. СБУ буде розслідувати те саме, що і НАБУ, а значить докази в «чутливих» для ОП справах буде знищено.

Нагадаю, що справу Татарова від НАБУ забрали саме в СБУ – там же її і поховали. Тепер ОП ставить схему на потік.

2) отримати інструменти знищення опонентів. НАБУ працює в рамках КПК і публічно. СБУ буде знищувати ворогів Єрмака по бєспрєдєлу (див. на ДБР і БЕБ) і в мінімально публічний спосіб (специфіка процесу по держзраді).

Поки ми – українці – воюємо, Офіс президента захищає своїх ТОП корупціонерів і готує інструмент побудови політичного авторитаризму. Нагадаю, що Лукашенко на початках зачищав опозицію саме під гаслом «боротьби з корупцією».

Зупинити це можна двома способами: 1. максимальним розголосом (особливо серед військових) і 2. позицією міжнародних партнерів.

Заради грошей своїх виборців і демократії в України міжнародні партнери мали би виставити владі жорстку позицію: приймете це лай#о – не отримаєте ані цента».

Раніше Львівський портал повідомляв, що після прирівняння корупції до держзради частину справ можуть забрати від НАБУ до СБУ. Західні партнери України вбачають у таких намірах «замах на незалежність антикорупційної системи».

Напередодні в інтерв’ю президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір подати у Верховну Раду законопроєкт про прирівняння корупції до державної зради на час воєнного стану.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *