ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський планує на час війни прирівняти корупцію до держзради

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський планує подати законопроєкт щодо прирівняння корупції до державної зради на період дії воєнного стану. Про це пише Українська правда.

«Я поставив задачу, і законодавцю України буде запропоновано мої пропозиції щодо прирівняння корупції до державної зради на воєнний час. Я розумію, що така зброя не може діяти постійно в суспільстві, але на воєнний час, я думаю, це допоможе. Чи підтримає це законодавець, не знаю, але я точно запропоную», – заявив Зеленський.

Зеленський додав, що таке прирівняння буде дуже серйозним інструментом, «щоб навіть не думали».

Він підкреслив, що у демократичному суспільстві важливо «не перекручувати гайки і не дивитись кожного разу на той чи інший гострий кричущий випадок»,  а запроваджувати системні речі.

Окрім того, відповідаючи на питання про боротьбу з корупцією, президент наголосив, що в нього «немає дуже багато часу на те, щоб займатись деталями, бо є дійсно дрібниці».

«Якщо ти хочеш побороти місцеву бруківку, то я не можу боротися з бруківкою кожного міста», – сказав він.

На питання, чи готовий він почати боротьбу з корупцією зі своєї команди, Зеленський сказав, що в нього немає «своїх чи не своїх».

«Є чесна людина або нечесна. Якщо є докази, що людина нечесна, я звільняю таких людей. Я не бачу в цьому сьогодні в мене питання. В мене таких внутрішніх питань нема. Я зосереджений на інших речах. Тому я заспокоєний. Для мене найголовніше – обрати системне рішення. Тоді мені легше впроваджувати ті чи інші політики. Я для себе це вирішив», – зазначив президент.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *