ОСТАННІ НОВИНИ

Виробник подарував українській розвідці «Байрактар»

Наталя Дуляба

|

Турецька компанія Baykar Makina спеціально до Дня Незалежності Україні подарувала українській розвідці ударний безпілотник Bayraktar ТВ2. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ГУР.

До Дня Незалежності України розвідка отримала особливий подарунок – ударний безпілотник Bayraktar TB2. Його безкоштовно передала компанія-виробник Baykar Makina.

При цьому розвідники додають, що це вже не перший подібний подарунок. Зокрема, 25 січня турецький виробник передавав ГУР два «Байрактари».

«Найкращий подарунок до свята – нова зброя, яка допоможе нищити ворога і відстоювати нашу свободу і незалежність. Тож висловлюємо щиру вдячність нашим друзям і партнерам, які продовжують допомагати Україні у ці непрості часи», – кажуть у розвідці.

Нагадаємо, українські військові досить активно застосовували «Байрактари» проти російських окупантів, особливо на початку повномасштабного вторгнення РФ. Відомо, що саме завдяки цим безпілотникам вдалося знищили командний пункт рашистів, ворожу техніку у славнозвісній Чорнобаївці, а також на острові Зміїний, ЗРК «Бук» на Київщині й Житомирщині.

Лише з 31 серпня по 2 вересня 2022 року українські військові за допомогою пари «Байрактарів» знищили ворожої техніки на 26,5 млн доларів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *