ОСТАННІ НОВИНИ

На фронт передадуть понад 270 українських ударних дронів Vampire

Ольга Денисяка

|

Проєкт «Армія дронів» відправить на фронт понад 270 ударних дронів українського виробництва Vampire. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За словами Федорова, це коптери українського виробництва. Вони можуть нести до 15 кг корисного навантаження. Військові застосовуватимуть їх для знищення як броньованих авто й танків, так і оборонних споруд ворога, фортифікаційних укріплень чи складів боєприпасів. Кожен дрон оснащений тепловізором, тому може ефективно працювати вночі. 

«Вибухові результати роботи цих «пташок» незабаром побачите у звітах ударних рот БПЛА. Полювання Сил оборони України на окупантів стане ще ефективнішим. Слава Україні!», – заявив Федоров.

Зазначимо, на початку 2023 року у ЗСУ почали формувати ударні роти дронів. Це перша у світі практика військової організації такого типу.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, у виробництво дронів Україна вклала 40 мільярдів.

Раніше секретар РНБО анонсував появу у Збройних Силах України тисяч ударних дронів із дальністю польоту більше 3000 км. А держконцерн «Укроборонпром», як відомо, розробляє ударний український безпілотник, здатний летіти на 1000 км.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *