ОСТАННІ НОВИНИ

США заперечили розмови про вступ України до НАТО в обмін на території

Наталя Дуляба

|

В адміністрації президента США спростували інформацію про те, що йдуть розмови про можливе надання Україні членства в НАТО, якщо вона вирішить відмовитись від частини своїх територій на користь РФ. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Українська правда.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо дискусій про обмін українських територій на членство в НАТО, Кірбі заявив: «Нічого подібного. Це не так».

Посадовець наголосив, що позиція влади США полягає у тому, що в перспективі Україна зможе стати членом НАТО, що підтвердило керівництво країн-членів Альянсу під час останнього саміту у Вільнюсі.

«На Вільнюському саміті Альянс підтримав ідею про те, що шлях до членства (України в НАТО, – ред.) може бути розроблений. Наразі основна увага зосереджена на допомозі Україні у боротьбі з російською агресією та поверненні територій, які повністю належать Україні. Вони досягають прогресу щодня, і ми продовжуватимемо їх підтримувати», – сказав Кірбі.

Як писав Львівський портал, днями керівник апарату генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом Північноатлантичного альянсу в обмін на «відмову» від частини своєї території, але наголосив, що таке рішення має ухвалювати лише Київ.

МЗС України назвало такі дискусії «абсолютно неприйнятними», підкресливши, що вони підіграють російському наративу.

Пізніше Стіан Єнссен назвав «помилкою» свої слова про можливий сценарій членства України в Альянсі в обмін на територіальні поступки Росії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *