ОСТАННІ НОВИНИ

У МЗС та Офісі президента відреагували на обмін територій України на вступ до НАТО

Анастасія Диняк

|

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що розмови про відмову від частини територій в обмін на вступ до НАТО є неприйнятними. Про це він написав у Facebook.

«Розмови про вступ України в НАТО в обмін на відмову від частини українських територій є абсолютно неприйнятними. Завжди виходили з того, що Альянс, як і Україна, територіями не торгують. Свідома чи несвідома участь посадовців НАТО у формуванні наративу про можливість відмови України від своїх територій грає на руку Росії», – наголосив Ніколенко.

Він додав, що  в інтересах євроатлантичної безпеки обговорювати шляхи пришвидшення перемоги України та набуття нею повноправного членства в НАТО і Україна налаштована на подальше плідне співробітництво із задля досягненні цих цілей.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також негативно висловився про подібні наративи.

«Розміняти територію на парасольку НАТО? Дивно. Тобто свідомо піти на програш демократії, заохочення глобального злочинця, консервацію російського режиму, знищення міжнародного права й обов’язкове перенесення війни на інші покоління», – написав він у Twitter.

Нагадаємо, напередодні керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок Росії, але наголосив, що таке рішення може ухвалювати лише Київ.

Додамо, що станом на початок липня уже 22 держави офіційно підтримали євроатлантичний курс України, підписавши відповідні двосторонні меморандуми.

Донедавна до НАТО входили 30 країн, 31-ою нещодавно стала Фінляндія, на черзі – Швеція. Україна хоче стати 33 країно-членом Північноатлантичного альянсу.

Згідно з останнім соцопитуванням, проведеним у липні, євроатлантичну інтеграцію України підтримують 83% українців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *