ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовець НАТО, який допустив членство України в обмін на території, перепросив за свої слова

Ольга Денисяка

|

Голова апарату генсека НАТО Стіан Єнссен перепрошує за своє припущення, що Україна може отримати членство в Альянсі в обмін на відмову від окупованих Росією територій, пише Європейська правда.

Єнссен зазначив, що його заява була « частиною ширшої дискусії про можливі майбутні сценарії в Україні, й мені не слід було говорити про це в такий спосіб» . 

«Це була помилка», – додав посадовець Альянсу.

Він зазначив, що вчорашня заява про «членство в обмін на території» потребує уточнення після того, як викликала резонанс у ЗМІ.

«Якщо – і я наголосив, якщо – ви доходите до точки, коли можете вести переговори, військова ситуація на полі бою, те, хто що контролює, буде абсолютно грати центральну роль і обов’язково матиме вирішальний вплив на те, який вигляд матиме можливий результат цієї війни», – йдеться в повідомленні.

Саме тому, додав посадовець Альянсу, «вкрай важливо, що ми підтримуємо Україну тим, чого вона потребує».

Крім того, керівник апарату Столтенберга згадав і про необхідність надання Києву «гарантій безпеки», аби попередити повторення подій 2014 і 2022 років – агресії з боку Росії.

Єнссен окремо підкреслив, що саме Україна має вирішити, на яких умовах вона буде готова почати переговори з Москвою і про що буде вести ці переговори.

Нагадаємо, напередодні керівник апарату генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Стіан Єнссен допустив, що Україна може стати членом НАТО у випадку територіальних поступок Росії, але наголосив, що таке рішення може ухвалювати лише Київ.

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що розмови про відмову від частини територій в обмін на вступ до НАТО є неприйнятними.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *