ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вивезли ще 450 українських дітей, – Рух опору

Наталя Дуляба

|

Із тимчасово окупованих територій України росіяни вивезли ще 450 дітей на територію РФ. Про це Львівському порталу повідомили в Центрі національного спротиву.

Так, росіяни продовжують депортовувати дітей із окупованих територій України. Відомо, що 50 старшокласників вивезли до Ярославля, аби агітувати їх вступати до місцевого університету ім. Дємідова.

Також 400 українських дітей вивезли на «оздоровлення» до таборів у Анапі та Краснодарському краю. Половина з неповнолітніх – із Довжанська Луганської області, інша – з Каховського та Генічеського районів Херсонщини, Запорізької області.

«В таборах дітям влаштовують концерти “російських зірок”, а також проводять “патріотичні навчання”, де місцеві педагоги промивають їм мізки. Нерідко дітей не повертають до України», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 17 серпня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *