ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримано керівництво обласного управління Держпродспоживслужби

Андрій Котенський

|

У Львові керівництво обласного управління Держпродспоживслужби запропонувало поліції щомісячну сплату 2000 доларів США за прикриття корупційних схем. Зловмисників затримали під час оплати «послуги». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної поліції України.

За даними відомства, вказану суму посадовець та його підлеглий пропонували представникам правоохоронного органу, розраховуючи на їхню лояльність щодо запроваджених ними корупційних схем.

За даними слідства, керівник Держпродспоживслужби налагодив корупційні схеми – побори від підлеглих керівників структурних підрозділів та місцевих підприємців.

Щоб убезпечити свій «бізнес» та деяких своїх підлеглих та уникнути кримінальної відповідальності за це, а також безперешкодного функціонування налагоджених «схем», звернувся з пропозицією до представника правоохоронного органу. За лояльність з їхнього боку пропонував щомісячно надавати 2000 доларів США.

Як посередника до справи було залучено начальника одного з відділів Головного управління Держпродспоживслужби: саме він мав акумулювати та щомісячно передавати кошти.

10 серпня поліцейські затримали начальника відділу під час надання правоохоронцю 2000 доларів США. Раніше задокументовано факт передачі ще 2000 доларів США неправомірної вигоди.

Керівник обласного управління та начальник затримані.

Прокуратура вже повідомила обом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Якщо вину високопосадовців доведуть то їм загрожує відд чотирьох до восьми років  позбавлення волі із конфіскацією майна або без такої.

У прокуратурі уточнили, що після першої пропозиції одержання неправомірної вигоди правоохоронець одразу ж звернувся з відповідною заявою до правоохоронних органів та діяв в подальшому під їх контролем.

Загалом задокументовано факт надання неправомірної вигоди на загальну суму 4 000 доларів США.

Нагадаємо, що головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області очолює Євген Баркит. Його заступниками є Ростислав Волошин та Олександра Чушак.

За даними ЛМН, правоохоронці затримали у Львові саме начальника Головного управління Держпродспоживслужби Євгена Баркита.

Затримали посадовця у кабінеті гендиректора Львівської обласної клінічної лікарні Михайла Гички.

У цій справі також затримано начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки управління Держпродспоживслужби у Львівській області Теодозія Денисяка.

Раніше повідомлялось, що у 2022 році кіберфахівці Служби безпеки України викрили масштабну корупційну схему у Держпродспоживслужбі. Керівництво цієї структури намагалося створити підконтрольне підприємство, яке протягом 2022 року мало незаконно «освоїти» понад 650 млн грн з державного бюджету.

6 січня 2022 року на систематичному вимаганні та одержанні хабарів викрили начальника одного із районних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *