ОСТАННІ НОВИНИ

Україна оголосила зоною воєнної загрози акваторії 6 портів РФ у Чорному морі

Ольга Денисяка

|

У п’ятницю, 4 серпня, Україна оголосила акваторії шести російських портів у Чорному морі такими, що перебувають під воєнною загрозою. Про це йдеться на сайті Держгідрографії.

 

Так, у прибережному повідомленні №118 йдеться про акваторії внутрішнього та зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі та Тамань.

Підставою такого оголошення слугує наказ № 5 Військово-морських сил України від 04 серпня.

 

Нагадаємо, 17 липня Росія оголосила, що виходить із зернової угоди. У Кремлі підкреслили, що це означає відкликання гарантій безпеки судноплавства у Чорному морі.

Відразу після цього Міністерство оборони РФ заявило, що всі судна, які йтимуть в українські порти з півночі 20 липня, Росія розглядатиме як такі, що залучені у військовий конфлікт.

Україна зі свого боку відповіла на російські погрози у такому ж дусі. Всі кораблі, які з 21 липня ідуть у порти РФ або в окуповані українські порти, держава може розцінювати як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення.

Також відомо, що наразі іноземні кораблі ігнорують «блокаду» в Чорному морі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *