ОСТАННІ НОВИНИ

Христина Погранична виборола три медалі на Всесвітній Універсіаді

Маркіян Рой

|

Львівська гімнастка Христина Погранична здобула три медалі на Всесвітній Універсіаді, що відбувається у китайському Ченду. Про це Львівському порталу повідомили в Управлінні молоді та спорту Львівської ОВА.

20-річна спортсменка здобула срібну медаль у багатоборстві в індивідуальній першості. Христина також кваліфікувалася до всіх фіналів. Вона також посіла перше місце в індивідуальній вправі зі стрічкою, а також в індивідуальній вправі з обручем.

Тренує спортсменку заслужена тренерка України Ірина Руда. Художню гімнастику дівчина опановує у Комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі імені Дмитра Сидорука.

Христина Погранична є студенткою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького та Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Срібну нагороду учора також виборола збірна команда в групових вправах у багатоборстві. Призерками Універсіади стали Дар’я Щербакова, Марта Борис, Анастасія Пташник, Дарія Іваник, Ніколь Красюк, Діана Довганюк.   Марта та Анастасія представляють Львівський державний університет імені Івана Боберського а Дарія – Львівський національний університет імені Івана Франка. Також дівчата вибороли третє місце в групових вправах з 5 обручами.

Довідка:

Літня універсіада 2023 – 31 всесвітні мультиспортивні ігри серед студентів, які з 28 липня по 8 серпня приймає Китай. Спочатку змагання мали проходити 2021 року, проте їх перенесли на 2022 рік через пандемію коронавірусної хвороби. Пізніше, у травні 2022, з аналогічних причин старти перенесли на 2023 рік.

Нагадаємо, в квітні Христина Погранична стала чотириразовою призеркою міжнародного турніру з художньої гімнастики в Болгарії. В лютому спортсменка виборола дві золоті медалі на міжнародному турнірі з художньої гімнастики.

У жовтні 2018 року стала срібною призеркою ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор в Буенос – Айресі.

У вересні 2019 року Погранична здобула ліцензію на участь в Олімпійських іграх у Токіо 2020 з художньої гімнастики.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *