ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з’явиться сервісний центр з ремонту безпілотників Bayraktar

Андрій Котенський

|

Між Міністерством оборони та турецькою компанією Baykar Makina укладено договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства оборони України.

Це зроблено у розвиток Рамкової угоди між Урядами України та Турецької Республіки про співробітництво у сфері високих технологій, авіаційній та космічній галузях, яка набрала чинності 23 січня 2023 року.

Створення сервісного центру стане вагомим внеском у посилення оборонних спроможностей України. Про це, спілкуючись з турецькими партнерами, заявив державний секретар Міністерства оборони України Костянтин Ващенко.

«Дякуємо Уряду та турецькому народу за потужну підтримку нашої держави. Допомога Туреччини для України в час повномасштабної війни, безумовно, безцінна. Окрема вдячність компанії Baykar за внесок у нарощення потужності ЗСУ в боротьбі з російською агресією. Кожен в Україні знає, що таке «Байрактар», знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників», – сказав держсекретар Міноборони України.

Раніше Львівський портал повідомляв, що турецька компанія Baykar, яка займається виготовленням безпілотних літальних апаратів, планує збудувати завод в Україні. Щоб збудувати завод в Україні, від Baykar вимагали 10 млн дол. за підключення до мережі.

Як повідомляла Українська правда, турецька компанія Baykar отримала від влади ліцензійні дозволи на виробництво Bayraktar TB2 та Akıncı в Україні у червні цього року. Наступного місяця почалось будівництво заводу.

Міністр оборони Олексій Резніков раніше говорив, що безпілотники, які вироблятимуться на заводі в Україні, будуть обладнувати двигунами українського виробництва. Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління Bayraktar різних категорій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *