ОСТАННІ НОВИНИ

Україна ініціює оголошення в міжнародний розшук пропагандиста Красовського

Наталя Дуляба

|

Україна готує документи для оголошення у міжнародний розшук російського пропагандиста Антона Красовського, який публічно закликав топити українських дітей. Про це розповів генпрокурор України Андрій Костін в інтерв’ю Укрінформу.

«Серед пропагандистів у нас перший вирок отримав директор телеканалу RT Антон Красовський, який публічно закликав топити українських дітей. Він вже в санкційному списку ЄС, готуємо документи до подання в міжнародний розшук», – сказав генпрокурор.

За його словами, щодо російських пропагандистів Володимира Соловйова, Ольги Скабеєвої, Дмитра Кисельова і Маргарити Симоньян іще триває слідство. Зокрема, СБУ «проводить необхідні експертизи».

«Запевняю: всі ті, хто роками створювали атмосферу ненависті і закликали до геноциду українців, за свої дії будуть відповідати», – додав Андрій Костін.

Як повідомляв Львівський портал, за заклики до геноциду українців Антона Красовського на початку 2023 року вже заочно засудили в Україні до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Вирок йому винесли за ч.3 ст.109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, вчинених з використанням засобів масової інформації) і за ч. 2 ст. 442 ККУ (публічні заклики до геноциду, а також виготовлення матеріалів із закликами до геноциду з метою їх розповсюдження або розповсюдження таких матеріалів).

Нещодавно Красовському оголосили нову підозру за публічні заклики до геноциду українців.

Сам пропагандист зараз переховується за кордоном.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *