ОСТАННІ НОВИНИ

Всесвітня федерація фехтування скасує рукостискання після поєдинку

Наталя Дуляба

|

Всесвітня федерація фехтування FIE оголосила, що змінить правила рукостискань на офіційних змаганнях, що, зокрема, дозволить українцям уникнути таких дій щодо росіян. Про це пише Укрінформ із посиланням на La Repubblica.

«Традиційне рукостискання наприкінці поєдинку буде негайно замінене на дистанційне вітання, що дозволить українцям не підходити до росіян, навіть якщо ті змагатимуться в нейтральному статусі», – йдеться у повідомленні.

Згідно з чинними правилами Всесвітньої федерації фехтування FIE , відмова фехтувальника «привітати» суперника до або після поєдинку карається чорною карткою (дискваліфікацією).

FIE оголосила, що інцидент, що стався між українкою та росіянкою у четвер, змінить правила фехтування. Традиційне рукостискання наприкінці поєдинку буде негайно замінено на дистанційне вітання, яке дозволить українцям не підходити до росіян, навіть якщо вони змагатимуться як «нейтральні» спортсмени.

Як повідомляв Львівський портал, 27 липня Ольгу Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу з фехтування в Мілані після перемоги над росіянкою Анною Смірновою. По завершенню двобою українка відмовилась потиснути руку суперниці, запропонувавши «привітатися» шаблями. Смірнова натомість почала вимагати від українки саме рукостискання.

У відповідь на рішення росіянки Харлан покинула доріжку. Смірнова також зійшла, але за якусь мить повернулася і демонстративно залишилася протестувати на помості та вимагати дискваліфікації українки. Так Смірнова просиділа майже годину, вимагаючи від організаторів чемпіонату світу зняти Ольгу Харлан зі змагань.

Зрештою українську шаблістку таки дискваліфікували, однак потім Міжнародна федерація фехтування (FIE) призупинила цю дискваліфікацію. Також Міжнародний олімпійський комітет надав Ользі Харлан автоматичний допуск до Олімпійських ігор 2024 в Парижі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *