ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський ветував закон, який передбачає 0,5 млрд грн на добудову музею Голодомору

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський наклав вето на закон, яким передбачено виділення додаткових 573,9 млн грн на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду під час повномасштабної війни. Про це йдеться у картці законопроєкту.

Закон щодо внесення змін до держбюджету-2023 Верховна Рада України прийняла 13 липня, наступного дня його відправили на підпис президенту.

Володимир Зеленський наклав вето на цей закон і 27 липня він надійшов назад у парламент із пропозиціями глави держави. Втім які саме там є пропозиції, наразі ще не відомо.

Зазначимо, що намір витратити майже 574 млн грн на добудову музею Голодомору в Києві під час повномасштабної війни викликала резонанс у суспільстві. Чимало українців обурювались, що такі значні кошти варто спрямовувати на підтримку армії, закупівлі дронів та необхідного озброєння, а не на будівництво.

Водночас Олександр Ткаченко, який донедавна був міністром культури, вважав доречним витратити під час війни понад 500 мільйонів гривень на завершення будівництва цього музею.

На критику українців щодо масштабних витрати державних коштів культурні проєкти, будівництво стадіонів, коштовну декомунізацію «Батьківщини-мати»закупівлю барабанів під час великої війни відреагував і Володимир Зеленський.

Він нагадав представникам державної та місцевої влади, що максимум ресурсів має йти саме на оборону, а на інші проєкти слід шукати позабюджетне фінансування.

Таку ж думку висловив і прем’єр-міністр Денис Шмигаль, він нагадав 5 пріоритетних напрямків, які першочергово слід фінансувати бюджетними коштами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *