У парку Франка встановлять дерев’яні екотуалети

Наталя Дуляба

|

У парку імені Івана Франка, що в центрі Львова, встановлять екологічні вбиральні компостного типу з дерев’яних конструкцій. Відповідне рішення 25 липня прийняв виконавчий комітет Львівської міськради.

У мерії кажуть, що аналізують доступність сервісів і послуг у центрі Львова, відтак дійшли до висновку, що в парку імені Івана Франка слід встановити нові громадські вбиральні.

«Ми аналізуємо доступність інституцій, сервісів і послуг. Якщо ми проаналізуємо центр міста і вбиральні, які там знаходяться, зокрема й парк Франка, то виникають великі питання з доступністю. Щоб скористатися вбиральнею, яка там є, треба подолати певний шлях», – сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Своїм рішенням виконком затвердив зовнішній вигляд та габарити дерев’яної ековбиральні:

Водночас у мерії вирішили, що бюджетних коштів на ці громадські вбиральні витрачати не будуть, а на реалізацію цього проєкту мають знайти позабюджетне фінансування.

За встановлення екотуалетів у парку Франка і за всі супутні роботи відповідальним призначили ЛМКП «Львівводоканал».

Зазначимо, що в парку імені Івана Франка тривалий час стоїть біотуалет із боку вул. Листопадового Чину. У 2021 році його збирались замінити на автоматичну модульну вбиральню, однак цього дотепер не зробили.

Додамо, що львів’яни тривалий час просили встановити у парках і скверах вбиральні, у 2019 році навіть реєстрували відповідну петицію до Львівської міськради. Згодом у більшості зелених зонах таки з’явились біотуалети, втім навіть тут не обійшлося без скандалу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *