ОСТАННІ НОВИНИ

У НАЗК обіцяють перевірити не тільки військкомів, а й їхніх коханок

Андрій Котенський

|

НАЗК протягом трьох місяців перевірятиме спосіб життя не лише військкомів по всій Україні, але й їхніх родичів, водіїв і коханок. Про це заявив голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков в ефірі телемарафону, пише Українська правда.

«Для того, щоб з’ясувати моніторингом способу життя, хто ще з працівників, з керівників центрів комплектування нашого війська зловживає своїм службовим становищем, НАЗК упродовж 3 місяців перевірить весь керівний склад всіх військкоматів нашої країни…

Це сотні керівників військкоматів. Ми запитали інформацію Міноборони, оскільки це структури, які підпорядковуються Міноборони і Генштабу ЗСУ. Після отримання повного списку кожен з них буде перевірений. І не тільки кожен з них, а й майно близьких родичів… Брати, сестри, племінники – всі… Водіїв, кухарок, коханців і коханок також перевіримо», – повідомив Олександр Новіков.

За словами Новікова, під час війни зловживання військовослужбовцем Центру комплектування «є не просто корупційним правопорушенням, а державною зрадою з точки зору етики».

Він уточнив, що законом передбачено жорстке покарання за вчинення корупційних правопорушень, яке передбачає як конфіскацію об’єктів незаконного збагачення, так і конфіскацію всього майна корупціонера, навіть якщо воно оформлене на близьких родичів.

«Є проблема з тим, чи будуть ці особи в подальшому займати свої посади. Оскільки зараз воєнний стан, вони військові, то не існує механізму звільнення їх з військової служби під час воєнного стану. Тобто їх можна відсторонити від посади, звільнити з посади, але вони продовжать бути військовослужбовцями», – сказав Новіков, додавши, що це юридична проблема, яку має вирішити Верховна Рада.

Як відомо, після журналістського розслідування ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні військкому Євгену Борисову, який на сьогодні переховується від слідства.

Нагадаємо, у розслідуванні журналістів йшлося про те, що родина начальника одеського військкомату Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості та автівок на мільйони доларів. Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, хоча сам Борисов заявляє, що не в курсі, чи є у його сім’ї майно в Іспанії.

Керівниця пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявила, що службова перевірка щодо Борисова не виявила підстав для відсторонення його з посади.

Згодом президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки, на якому доручив головнокомандувачу Валерію Залужному звільнити одеського воєнкома Євгена Борисова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *