ОСТАННІ НОВИНИ

Лукашенко погрожує Польщі вагнерівцями

Андрій Котенський

|

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, нібито бійці «ПВК Вагнер» його «напрягають», бо хочуть атакувати Польщу. Про це він заявив на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним в Петербурзі, пише Українська правда.

«Можливо, і не слід було говорити. Але скажу, що нас почали «напрягати» вагнерівці. Просяться на захід: «Дозвольте нам!». Я кажу: «Вам навіщо на захід туди?» Ну і в тиху… Ми ж контролюємо, що відбувається. «Ну, сходимо на екскурсію до Варшави та Ряшева.

А Ряшів для них неприйнятний. Коли вони воювали під Бахмутом, вони ж знають, звідки йшла військова техніка. У них ось це всередині сидить: Ряшів – це біда. Звичайно, я тримаю їх у центрі Білорусі, як домовилися. Не хотілося б туди їх передислокувати. Тому що в них настрої погані. І, треба віддати належне, вони знають, що відбувається навколо Союзної держави», – заявив диктатор Лукашенко.

Путін, зі свого боку, заявив, що бачить контрнаступ ЗСУ, але «він провалився2.

Очікується, що їхня зустріч триватиме два дні.

Ще Лукашенко заявив, нібито «розчленування України» для нього неприйнятне.

Нагадаємо, що раніше за посередництва Лукашенка відбулися переговори про припинення заколоту лідера ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

Лукашенко нібито хотів, щоб вагнерівці поділяться досвідом та покращили навички білоруських військовослужбовців.

Ексголова Генштабу Великобританії, генерал Річард Даннатт вважає, що ватажок ПВК «Вагнер» Євгеній Пригожин може спробувати повторити наступ на Київ з території Білорусі.

У ЗСУ ж заявили, що спроба перетину кордону буде для найманців самогубством.

За даними Держприкордонслужби, станом на 22 липня у Білорусі перебувають приблизно 5 тисяч російських найманців «ПВК Вагнер».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *