ОСТАННІ НОВИНИ

РФ планує оглядати усі судна в акваторії Чорного моря

Анастасія Диняк

|

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін 21 липня заявив, що Росія планує оглядати всі судна, що прямують акваторією Чорного моря. Про це пише російський Інтерфакс.

Так, РФ розглядатиме усі судна в акваторії Чорного моря, як транспортувальників військових вантажів, і оглядатиме їх.

«Йдеться про те, що ми маємо переконатися, що судно йде з чимось поганим. Це означає запит, огляд за потреби, щоб переконатися, так це чи не так… Тепер уже немає морського гуманітарного коридору, тепер уже є зона підвищеної воєнної небезпеки», – зазначив Вершинін.

Нагадаємо, напередодні Міністерство оборони РФ заявило, що всі судна, які йтимуть в українські порти з півночі 20 липня, Росія розглядатиме як такі, що залучені у військовий конфлікт.

Москва також каже, що припинення зернової угоди означає відкликання гарантій безпеки судноплавства. Про свій вихід із цієї угоди Росія оголосила 17 липня.

Міністерство оборони України, в свою чергу, також попередило, що всі кораблі, які з 21 липня йтимуть у порти РФ або в окуповані українські порти, можуть бути трактовані як такі, що перевозять вантажі воєнного призначення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *