ОСТАННІ НОВИНИ

Рада вже отримала заяву Ткаченка на звільнення

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада отримала заяву на звільнення з посади міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Стефанчук зазначив, що її розглянуть на найближчому засіданні ВР.

«До Верховної Ради України надійшла заява від Олександра Ткаченка про звільнення з посади Міністра культури та інформаційної політики України за власною ініціативою», – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, в Україні розгорівся скандал довкола масштабних витрат на проєкти від Міністерства культури та інформаційної політики. Українці масово обурюються у соцмережах, що міністерство під час повномасштабної війни хоче витратити понад 150 млн грн на створення нових серіалів, ще близько 500 млн грн — на добудову Національного музею Голодомору. Натомість ці кошти варто було б скерувати на закупівлю безпілотників, антидронових рушниць тощо для ЗСУ.

Ввечері 20 липня президент Володимир Зеленський, публічно реагуючи на це, фактично засудив наміри Мінкульту і наголосив, що під час війни більшість бюджетних коштів мають йти саме на оборону. А на зйомку серіалів й музеї можна шукати позабюджетні гроші.

Крім того, Зеленський закликав прем’єр-міністра Дениса Шмигаля розглянути можливість заміни Ткаченка на посаді міністра культури.

Наступного дня Олександр Ткаченко подав заяву на відставку з посади міністра культури та інформаційної політики України.

Як писав Львівський портал, нещодавно в Україні реєстрували петицію з вимогою відставки міністра культури Олександра Ткаченка. Він, на думку тисяч громадян, перебуваючи на посаді, своєю політикою спричинив стагнацію у культурній сфері, не відповідає запитам українського суспільства та, зокрема сприяв незаконній реорганізації «Центру Довженка», виступав проти закриття музею українофоба Булгакова у Києві.

На початку червня петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів. Невдовзі глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що визначити підґрунтя для звільнення Ткаченка наразі неможливо. Після цього українці зареєстрували нову петицію з аналогічною вимогою.

Додамо, що міністром культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка призначили у червні 2020 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *