ОСТАННІ НОВИНИ

«Шахеди» у Херсоні пошкодили житлові будинки і Палац культури

Наталя Дуляба

|

Під час нічної атаки «Шахедів» 19 липня у Херсоні пошкоджено житлові будинки, Палац культури та будівлю, яку використовувала одна з релігійних громад. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними Офісу генпрокурора України, російські окупанти обстрілювали житлові райони міста. Іранськими ударними дронами пошкоджено приватні будинки та ще одну двоповерхову будівлю.

Водночас у Херсонській ОВА уточняють, що цей будинок орендувала одна з релігійних спільнот. Крім її майна, всередині також була гуманітарна допомога.

Внаслідок удару безпілотника по одному з житлових будинків ледь не загинула 89-річна херсонка. Її вдалося витягнути з-під завалів. Пенсіонерка отримала незначні травми.

Також у місті загорівся будинок культури. Військові кажуть, що то був місцевий Палац культури.

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Слідство триває.

Нагадаємо, уночі 19 липня російські окупанти здійснили наймасованішу атаку по Одещині, застосовуючи ракети і дрони. Удари були по портовій інфраструктурі, складах із тютюном і феєрверками, промисловому об’єкту, ринку та житлових будинках.

До таких дій Росія вдалася невдовзі після того, як оголосила про свій вихід із зернової угоди.

Під час нічного масованого обстрілу уламки «Шахедів» впали на готелі біля Коблево (Миколаївщина) і спричинили пожежу. Також іранські дрони цієї ночі пошкодили й інфраструктурний об’єкт на Житомирщині.

Загалом уночі 19 липня війська РФ випустили по Україні 63 повітряні цілі: ракети різних типів і «Шахеди». Українська ППО збила 37 повітряних цілей. Детальніше читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *